1.kolo soutěží družstev 2020

Uplynulý víkend 6.-7.června byla s více než měsíčním zpožděním zahájena soutěž družstev, letos ve zkráceném rozsahu vyřazovacím způsobem o konečná umístění (tzv. Compass Draw systém) místo obvyklého formátu ve skupinách systémem každý s každým.

V 1.kole se představilo všech našich 9 přihlášených družstev.  

Sobota 6.června

V sobotu oba naše A-týmy hrající nejvyšší oblastní soutěž bohužel prohrála se svými soupeři těsně o jeden bod.

Divizní A-čko dospělých prohrálo doma 4:5 s TC Dvůr Králové B. Po dvouhrách byl stav 3:3 když bodovali Tomáš Strnad, Lenka Janošíková a Tomáš Bálek, bohužel čtyřhru žen i první čtyřhru mužů jsme prohráli a tím i celé utkání.

Velmi smolně prohrálo A-čko staršího žactva v Havlíčkově Brodě rovněž 4:5. Ve dvouhrách bodovala jen děvčata Stela Ježková a Káťa Bílková, dvě dvouhry chlapci prohráli po vyrovnaném boji ve třech setech. K výhře bylo třeba vyhrát všechny 3 čtyřhry. Po jednoznačné výhře děvčat ve čtyřhře se ale chlapcům podařilo zvítězit jen v jednom deblu.

Dospělí B jako nováček Pardubického krajského přeboru zvítězili překvapivě v Ústí nad Orlicí nad favorizovaným domácím družstvem TK Ústí nad Orlicí A 5:4. Po dvouhrách byl stav 4:2. Body pro družstvo získali Jan Pejcha, Jiří Mansfeld, Nikol Sychrovská a Daniel Říha. Pátý rozhodující bod přidali ve čtyřhře Jan Pejcha a Jakub Tichý.

Nově vytvořené družstvo dospělí C prohrálo v Ledči nad Sázavou 3:6. Tři body pro družstvo získali Láďa Bareš a Michal Kratochvíl ve dvouhře a spolu i ve čtyřhře.

Starší žactvo B prohrálo ve Skutči 2:7. Vyhrát se povedlo jen Anetě Francouzové ve dvouhře a ve čtyřhře Elišce Bílkové s Anetou Francouzovou.

Naše nejmladší družstvo baby prohrálo na dvorcích LTC Vysoké Mýto 2:4 ale zanechalo velmi dobrý dojem. Pro tři hráče ze čtyř to byla zápasová premiéra. Body pro tým získali ve dvouhře Michal Bílek a ve čtyřhře Robin Číla s Karolínou Fleškovou.

Neděle 7.června

Série těsných proher A-týmů pokračovala bohužel i neděli.

Dorost A hrál v Pardubicích proti silnému družstvu LTC Pardubice B. Čtyři ze šesti našich hráčů dorostu A jsou věkem ještě starší žáci. Po dvouhrách byl stav vyrovnaný 3:3. Obě naše děvčata Stela Ježková a Nikol Sychrovská vyhrála, třetí bod přidal v třísetové bitvě Petr Juliš. Po vítězství děvčat i ve čtyřhře nám k výhře stačilo vyhrát jednu ze dvou čtyřher chlapců ale to se nepodařilo, starší a zkušenější domácí hráči nás v deblech jednoznačně přehráli.

Dorost B vyhrál v Chocni nad domácím družstvem TK Choceň 5:4. Ve dvouhrách bodovali hostující Matyáš Mareš, David Polášek a Tomáš Grof, ve čtyřhře pak vyhráli po boji ve třech setech Vladyslav Kovach / Matyáš Mareš a David Polášek / Tomáš Grof.

Mladší žactvo prohrálo doma hladce s TO TJ Tesla Pardubice B 0:9.

Celková bilance

Během uplynulého víkendu naše A-týmy (včetně baby) skončili s bilancí 0:5 zatímco B/C-týmy 2:2. Z celkových 9 utkání je bilance 2 výhry a 7 proher.

2.kolo

Tento týden se hrají Oblastní přebory, mistrovská utkání družstev pokračují 2.kolem (semifinále a utkání o 5.-8.místo) 20. a 21.června.
Naše družstva budou hrát proti těmto soupeřům:

  • sobota 20.6. doma: dospělí A proti TK Česká Třebová A, starší žactvo A proti TC Dvůr Králové A.
    Obě tato utkání budou klíčovým bojem o záchranu v divizi i v nejvyšším oblastním přeboru. Přijďte podpořit naše hráče!
    Dále hraje doma starší žactvo B proti TK Hlinsko B.
    Odpoledne od 15:00 hod. pak baby družstvo proti TK SB Světlá n.Sáz.
  • sobota 20.6.venku: dospělí B proti USK Pardubice (na kurtech LTC Pardubice)
  • neděle 21.6. doma: dorost A proti TO SK Žamberk B, dorost B proti TK Holice
  • neděle 21.6. venku: mladší žactvo proti spojenému družstvu TK Česká Třebová-TK Ústí nad Orlicí B

Další informace