6.kolo soutěží družstev

Třetí červnový víkend 15.-16.6. se hrála utkání předposledního 6.kola soutěží družstev.   

Starší žáci vybojovali už jedno kolo před koncem soutěže postup pro příští rok do nejvyšší oblastní východočeské Junior Tour. Gratulujeme!

Sobota:

A-tým dospělých vyhrál už páté utkání v sezóně, tentokrát doma nad družstvem TC Nové Město nad Metují A 7:2. Tato výhra znamená, že skončí nejhůře na čtvrtém místě. Pokud však v 7.kole porazí poslední TC Přelouč A tak budou ve Východočeské divizi druzí.   Ve dvouhrách bodovali Tomáš Strnad, Tomáš Bálek, Lenka Janošíková a Ráchel Heřmanová, další 3 body přidali všichni ve vítězných čtyřhrách, a to Tomáš Strnad s Járou Voborníkem, Tomáš Bálek s Pepou Kozlem a Lenka Janošíková s Ráchel Heřmanovou. 

Družstvo staršího žactva A vyhrálo doma nad TK Choceň 8:1 a toto vítězství znamená bez ohledu na výsledek posledního utkání postup do nejvyšší oblastní soutěže Junior Tour. Na výhře se podíleli ve dvouhrách Milan Fleško, Leoš Kastner, Tomáš Grof, Jan Podzemský a ve čtyřhře Milan Fleško s Leošem Kastnerem. Hosté přijeli bez děvčat a tak byla jejich utkání skrečována v náš prospěch.

B-družstvo dospělých vyhrálo velmi důležité utkání ve Chvaleticích proti dosud neporaženému Energetik Chvaletice A 6:3. Tato výhra zajišťuje, že v závěrečném utkání doma proti TO TJ Tesla Pardubice B bude náš tým  bojovat o postup do Pardubického krajského přeboru. K postupu by mělo stačit vyhrát alespoň 4 zápasy. Na výhře ve Chvaleticích se podíleli ve dvouhrách Jan Pejcha, Tomáš Macek, Tereza Bohatá, Anita Mašíková, ve čtyřhře pak Jiří Urbánek s Danielem Říhou a Tereza Bohatá s Anitou Mašíkovou.

Baby tenisté poprvé vyhráli a to doma nad TK Ústí nad Orlicí A 6:0. Hosté přijeli jen se třemi hráči a pro náš tým body získali Lukáš Žďárský, Patrick Coyago a Matouš Málek. Tato výhra znamená velkou šanci na záchranu v Pardubickém krajském přeboru.

 icon-arrow-circle-down 

Neděle:

Dorost A vyhrál doma nad LTC Vysoké Mýto 9:0 a tímto druhým vítězstvím se velmi přiblížil k dosažení cíle a tím je záchrana v Pardubickém krajském přeboru. Hosté přijeli do Chrudimi jen s jednou dívkou. Na důležité výhře a vylepšení skóre se podíleli Nikol Sychrovská, Adam Pullmann, Jan Bednář, Tomáš Pirner a Milan Fleško.

Mladší žactvo A prohrálo doma s družstvem TENIS-CENTRUM DTJ HK B 4:5. Tato velmi těsná prohra stejným výsledkem už podruhé za sebou se sousedem v tabulce zkomplikovala boj o záchranu v nejvyšší oblastní Junior Tour. Ani velmi vysoká výhra v posledním utkání proti TO TJ Tesla Pardubice A nemusí na záchranu soutěže stačit. Přitom jsme byli opět velmi blízko výhře, ve druhé dvouhře chyběl jen jeden míček k vítězství a v rozhodující čtyřhře jsme vedli 1:0 na sety. V utkání bodovali Leoš Kastner, Petr Pullmann skrečí ve 2.setu a dvě utkáni jsme vyhráli kontumačně protože soupeři chyběl jeden hráč. Nám bohužel v zápase chyběl první hráč Adam Juliš a taky první hráčka Viktorie Kárychová.

Mladší žactvo B prohrálo venku s TK Jan Ševeček 1:8.

 icon-arrow-circle-down 

Celková bilance

Během minulého víkendu naše A-týmy (včetně baby) skončili s bilancí 4:1 zatímco B-týmy měly bilanci 1:1 (pro dorost B a starší žactvo B již soutěž skončila). Z celkových 7 utkání je bilance 5 výher a 2 prohry.

Detailní výsledky hráčů

 icon-arrow-circle-down 

Následující utkání 

Mistrovská utkání družstev budou ukončena tento týden 22.-23.června posledním 7.kolem:

  • v sobotu 22.6. hrají dospělí A venku proti TC Přelouč A, dospělí B doma proti TO TJ Tesla Pardubice B. Starší žactvo A hraje venku proti TK Pernštýn 1897 Pardubice. Baby tenisté jedou do České Třebové.
  • v neděli 16.6. hraje dorost A doma proti LTC Vysoké Mýto, dorost B už nehraje, mladší žactvo A hraje taky doma TENIS-CENTRUM DTJ HK B a mladší žactvo B v Pardubicích proti TK Jan Ševeček.

Dorost A: Adam Pullmann, Milan Fleško, Stela Ježková, Nikol Sychrovská, Tomáš Pirner a Jan Bednář

Baby tenisté: Lukáš Žďárský, Jana Košínová, Patrick Coyago a Matouš Málek