5.kolo soutěží družstev

Druhý červnový víkend 8.-9.6. se hrála utkání 5.kola soutěží družstev.   

Sobota:

A-tým dospělých vyhrál už počtvrté v sezóně čímž si definitivně zajistil účast v nejvyšší oblastní Východočeské divizi i pro příští rok. V České Třebové vyhrál už potřetí ve skupině těsně 5:4.   Rozhodnuto bylo už po dvouhrách když bodovali Tomáš Strnad, Pepa Kozel, Lenka Janošíková, Ráchel Heřmanová a skrečí soupeře Tomáš Bálek. 

Družstvo staršího žactva A mělo hrát rovněž v České Třebové ale po dohodě obou týmů se utkání odehrálo na našich kurtech. Vyhráli jsme po páté za sebou a taky 5:4.  Po dvouhrách byl stav 4:2. Vyhráli Milan Fleško, Adam Juliš, Leoš Kastner a Káťa Bílková. Rozhodující pátý bod přidali ve čtyřhře Milan Fleško s Adamem Julišem. Tato výhra starším žákům A zajistila velmi dobrou výchozí pozici v boji o postup do nejvyšší oblastní soutěže.

Babytenisté hráli v Havlíčkově Brodě se silným spojeným družstvem TJ Jiskra Havl. Brod -TK SB Světlá/S. A a prohráli hladce 0:6.

B-družstvo dospělých porazilo doma tým TK Ledeč nad Sázavou 6:3 a v posledních dvou utkáních bude bojovat o postup do Pardubického krajského přeboru.

Starší žactvo B prohrálo doma s LTC Pardubice B 0:9.

 icon-arrow-circle-down 

Neděle:

Dorost A prohrál v Havlíčkově Brodě s dosud neporaženým a favorizovaným družstvem TJ Jiskra Havlíčkův Brod 3:6 a v posledních dvou kolech bude bojovat o udržení v Pardubickém krajském přeboru. Našemu družstvu chyběli v utkání 3 hráči základní sestavy a tak bodovala jen děvčata Nikol Sychrovská a Stela Ježková jak ve dvouhře tak i v závěrečné vyrovnané třísetové čtyřhře.

Mladší žactvo A vyrazilo do Trutnova na utkání proti družstvu Lokomotiva Trutnov A. Domácí už předem avizovali že jim chybí jedna hráčka takže jsme už před začátkem utkání vedli 2:0. Jenže ve dvouhře se podařilo vyhrát jen Leoši Kastnerovi takže po dvouhrách byl stav 2:4. Čtyřhru dívek jsme vyhráli bez boje a čtvrtý pod přidali ve čtyřhře Adam Juliš s Leošem Kastnerem. Bohužel poslední rozhodující čtyřhru dvojice Tomáš Grof a Petr Pullmann prohrála ve třech setech a tím i celé utkání 4:5.

Mladší žactvo B porazilo doma TK Holice 6:3. 

 icon-arrow-circle-down 

Celková bilance

Během minulého víkendu naše A-týmy (včetně baby) skončili s bilancí 2:3 zatímco B-týmy měly bilanci 2:1 (dorost B již nehraje). Z celkových 8 utkání je bilance 4 výhry a 4 prohry. Detailní výsledky hráčů

 icon-arrow-circle-down 

Následující utkání 

Mistrovská utkání družstev pokračují tento týden 15.-16.června 6.kolem:

  • v sobotu 15.6. hrají dospělí A doma proti TC Nové Město n.Metují A, dospělí B venku s  Energetik Chvaletice A. Starší žactvo A hraje rovněž doma proti TK Choceň. Pro starší žactvo B soutěž už skončila.
  • v neděli 16.6. hraje dorost A doma proti LTC Vysoké Mýto, dorost B už nehraje, mladší žactvo A hraje taky doma TENIS-CENTRUM DTJ HK B a mladší žactvo B v Pardubicích proti TK Jan Ševeček.

Mladší žactvo A, zleva: L.Kastner, P.Pullmann, A.Juliš, T.Grof, V.Kárychová a E.Bílková.