Poslední 7.kolo soutěží družstev

Minulý víkend 22.-23.6. se hrála utkání posledního 7.kola soutěží družstev.   

Sobota:

A-čko dospělých si po výhře v Přelouči nad posledním družstvem Východočeské divize TK Přelouč 7:2 zajistilo vynikající druhé místo! I přes absenci Tomáše Strnada ve dvouhrách bodovali Jára Voborník, Tomáš Bálek, Pepa Kozel a Ráchel Heřmanová, zbývající 3 body získali ve čtyřhře Jára Voborník s Tomášem Bálkem, Pepa Kozel s Jirkou Uhlířem a Běta Nováková s Ráchel Heřmanovou. 

Družstvo staršího žactva A potvrdilo svou suverenitu v Pardubickém krajském přeboru a vyhrálo i sedmé utkání, tentokrát v Pardubicích nad TK Pernštýn 1897 Pardubice 6:3. Na této výhře se podíleli ve dvouhrách Milan Fleško, Leoš Kastner, Tomáš Grof, Káťa Bílková a ve čtyřhrách Milan Fleško s Adamem Julišem a Leoš Kastner s Tomášem Grofem. První místo v přeboru zajišťuje našemu staršímu žactvu pro příští rok postup do nejvyšší oblastní soutěže Junior Tour. 

B-družstvo dospělých hrálo rozhodující utkání doma s TO TJ Tesla Pardubice B o postup do Pardubického krajského přeboru. K postupu stačily 4 vyhrané zápasy a to se podařilo už po dvouhrách když vyhráli Jan Pejcha, Jakub Tichý, Daniel Říha a ve třech setech i Petr Procházka. Konečný stav 6:3 zajistili dvěma body ve čtyřhře Jan Pejcha s Danielem Říhou a Jakub Tichý s Ondrou Šlajsem. 

Baby tenisté prohráli venku s družstvem TK Česká Třebová 1:5 a skončí s jednou výhrou na 7.místě. Jediný bod v posledním utkání získal Patrick Coyago.

 icon-arrow-circle-down 

Neděle:

Dorost A potřeboval k jistotě udržení v Pardubickém krajském přeboru vyhrát venku nad LTC Pardubice B dvě utkání. Jeden bod získala ve dvouhře Nikol Sychrovská, druhá dvouhra děvčat i čtyřhra byla skrečována v náš prospěch. Prohra 3:6 nakonec zajišťuje našemu dorostu 5.místo protože v duelu rovněž sestupem ohrožených družstev zvítězila TK Choceň A nad TK Ústí nad Orlicí A 5:4 a tím má náš tým nejlepší skóre z těchto tří družstev.

Mladší žactvo A vyhrálo v Pardubicích nad TO TJ Tesla Pardubice A 7:2 ale ani tato výhra nemůže nic změnit na konečném 7.místě v nejvyšší oblastní Junior Tour a sestupu do Pardubického krajského přeboru.  V utkání bodovali ve dvouhrách Adam Juliš, Leoš Kastner a Petr Pullmann, ve čtyřhrách Adam Juliš s Leošem Kastnerem a Tomáš Grof s Petrem Pullmannem. Druhá dvouhra dívek i čtyřhra dívek byla skrečována v náš prospěch.

Mladší žactvo B prohrálo doma s neporaženým týmem TO TJ Tesla Pardubice B 0:9 a skončí na 5.místě v sedmičlenné skupině Pardubické krajské soutěže B.


Po posledním utkání se družstva mládeže sešla v neděli odpoledne v Chrudimi na závěrečné posezení s grilováním k ukončení jarní sezóny soutěží družstev.

Družstvo staršího žactva A dostalo pamětní medaile a „tenisový“ dort za prvenství v Pardubickém krajském přeboru a postup do nejvyšší oblastní Junior Tour. Členy vítězného družstva jsou: Milan Fleško, Adam Juliš, Leoš Kastner, Tomáš Grof, Sarah Mašíková, Kateřina Bílková, Eliška Bílková nehrající kapitán p.Milan Fleško.

Základní sestava staršího žactva A: Leoš Kastner, Milan Fleško, Sarah Mašíková, Kateřina Bílková, Adam Juliš a Tomáš Grof

Vítězný tým staršího žactva A: Adam Juliš, Milan Fleško, Leoš Kastner, Tomáš Grof, Eliška Bílková a kapitán Milan Fleško (na snímku chybí Sarah Mašíková a Káťa Bílková)

 icon-arrow-circle-down 

Celková bilance

  • Dospělí A: 2.místo (Východočeská divize)
  • Dorost A: 5.místo (Pardubický krajský přebor)
  • Starší žactvo A: 1.místo (Pardubický krajský přebor) –> postup do oblastní Junior Tour
  • Mladší žactvo A: 7.místo (Oblastní Junior Tour) –> sestup do Pardubického krajského přeboru
  • Baby: 7.místo (Pardubický krajský přebor) 

  • Dospělí B: 1.místo ze 7 (Pardubická krajská soutěž-1.třída B) –> postup do Pardubického krajského přeboru
  • Dorost B: 4.místo z 5 (Pardubická krajská soutěž B)
  • Starší žactvo B: 6.místo z 6 (Pardubická krajská soutěž-1.třída B) 
  • Mladší žactvo B: 5.místo ze 7 (Pardubická krajská soutěž B) 

Detailní výsledky hráčů

Tabulka utkání

Fotogalerie

Dospělí A v Přelouči: Tomáš Bálek, Jára Voborník, Pepa Kozel, Jirka Uhlíř, Běta Nováková a Ráchel Heřmanová

Dorost A na dvorcích LTC Pardubice: Adam Pullmann, Nikol Sychrovská, Milan Fleško, Honza Pykal a Honza Bednář (chybí Stela Ježková)

 

Širší družstvo mladšího žactva B na tréninku v Chrudimi