Úspěšné 2.kolo soutěží družstev 2021

2.kolo soutěží družstev bylo pro naše týmy velmi úspěšné. Čtyři družstva postoupila do finále Pardubického krajského přeboru a budou hrát o postup do nejvyšší oblastní soutěže.

A-družstva

Naše A-čka dospělých, dorostu, staršího žactva a baby ve 2.kole opět zvítězila a tím si zajistila postup do finále Pardubického krajského přeboru. Jedině mladším žákům se postup do finále nepodařil.

A-čko dospělých zvítězilo v sobotu v Ústí nad Orlicí nad TK Ústí nad Orlicí A 6:3. Opět rozhodli už po dvouhrách když svá utkání vyhráli Tomáš Strnad, Jára Voborník, Pepa Kozel, Běta Nováková a Stela Ježková. Další bod ze čtyřhry přidali pak i Voborník se Strnadem.
Ve finále se doma utkají o postup do Východočeské divize s družstvem TK Pernštýn 1897 Pardubice.

A-čko staršího žactva vyhrálo v Žamberku nad TO SK Žamberk A 7:2. Ve dvouhrách zvítězili Adam Juliš, Leoš Kastner, Tomáš Grof, Lukáš Kučera a Lenka Zemánková. Eliška Bílková prohrála smolně až v tie-breaku 3.setu. Ve čtyřhře přidaly body děvčata Eliška Bílková s Lenkou Zemánkovou a Tomáš Grof s Lukášem Kučerou.
Ve finále Pardubického krajského přeboru budou hrát doma proti TK Ústí nad Orlicí.

Naše baby družstvo do 9 let zvítězilo v sobotu v Hlinsku nad TK Hlinsko opět hladce 6:0. Naši hráči Marek Číla, Michal Bílek, Karolína Flešková a Šimon Ondráček ztratili celkem v šesti utkáních jen šest gamů. Na finále Pardubického krajského přeboru pojedou naši babytenisté do Havlíčkova Brodu.
Bez ohledu na výsledek finále přeboru postupuje naše baby družstvo do finálového oblastního turnaje čtyř nejlepších baby družstev o postup na mistrovství ČR. Toto oblastní finále se uskuteční 28.srpna.

Dorost A vyhrál v neděli nad TK Česká Třebová 7:2. Po dvouhrách jsme vedli 4:2, když bodovali Milan Fleško, Adam Juliš, Nikol Sychrovská a Stela Ježková. Rozhodující pátý bod přidala děvčata Nikol Sychrovská a Stela Ježková ve čtyřhře. Závěrečné dvě čtyřhry vyhráli naši dorostenci Petr Juliš s Leošem Kastnerem a Milan Fleško s Adamem Julišem až v super-tiebreaku.
Ve finále Pardubického krajského přeboru budou hrát v Žamberku proti TO SK Žamberk A.

Mladší žactvo hrálo v neděli v Pardubicích proti LTC Pardubice a prohrálo 3:6. Ve dvouhrách zvítězili jen Patrick Coyago a David Špičák, ve čtyřhře pak Patrick Coyago a Lukáš Žďárský.
V utkání o 3.místo v Pardubickém krajském přeboru se mladší žáci střetnou doma s TK Hlinsko.

Záložní B a C družstva

Dospělí B hráli v Hradci Králové proti silnému družstvu Tenisový klub Eden A a prohráli 0:9.
V utkání o 3.místo v Královehradeckém krajském přeboru budou hrát doma proti SK Třebechovice pod Orebem A.

Dospělí C prohráli doma se Sokol Rosice nad Labem těsně 4:5. Ve dvouhře získali 3 body Natálie Eisová, Natálie Sůrová a David Polášek. K výhře potřebovali vyhrát alespoň 2 čtyřhry ale to se nakonec podařilo jen Natálii Eisové a Natálii Sůrové.
V zápase o 7.místo v Pardubické krajské soutěži – 1.třídě B budou hrát doma s Energetik Chvaletice A.

Dorost B prohrál doma s TK Pernštýn 1897 Pardubice 0:9.
V utkání o 3.místo v Pardubické krajské soutěži B budou hrát ve Skutči proti DTK Skuteč.

Starší žactvo B hrálo v Pardubicích proti TK Jan Ševeček a zvítězilo 5:4. Ve dvouhře uspěli Adam Bílek, Tomáš Michek, Vojta Hanousek a Marie Košinová. Rozhodující 5.bod přidali ve čtyřhře Tomáš Michek s Vojtou Hanouskem.
Po této výhře skončili na 5.místě v šestičlenné skupině Pardubické krajské soutěže – 1.třídě B a soutěž družstev pro ně skončila.


Celková bilance

Během uplynulého víkendu naše týmy (včetně baby) skončili s bilancí 5:4 z devíti utkání. A-čka měla bilanci 4:1.

Dorost A – Kastner, Fleško, A.Juliš, P.Juliš, Ježková, Sychrovská
Dorost A – čtyřhra dorostenek proti TK Česká Třebová

3.kolo

Mistrovská utkání družstev pokračují posledním 3.kolem příští víkend 19. a 20.června.
Naše družstva by měla hrát proti těmto soupeřům (ještě to není plně potvrzeno svazem na webu ČTS):

  • sobota 19.6. doma: dospělí A proti TK Pernštýn 1897 Pardubice, dospělí B proti SK Třebechovice pod Orebem A, dospělí C proti Energetik Chvaletice A, starší žactvo A proti TK Ústí nad Orlicí
  • sobota 19.6. venku: baby proti TK Havlíčkův Brod
  • neděle 20.6. doma: mladší žactvo proti TK Hlinsko
  • neděle 20.6. venku: dorost A proti TO SK Žamberk A, dorost B proti DTK Skuteč

Další informace