Tři 1.místa našich družstev v Pardubickém krajském přeboru

V závěrečném kole letošních soutěží smíšených družstev hrála čtyři naše družstva finále Pardubického krajského přeboru a třem z nich se podařilo zvítězit a vyhrát celý přebor.

A-družstva

Naše A-čka dospělých, dorostu, staršího žactva a baby hrála finále Pardubického krajského přeboru, mladší žactvo hrálo utkání o 3.místo.

A-čko dospělých zvítězilo v očekávaném finále na našich dvorcích proti TK Pernštýn 1897 Pardubice 5:1 a tím se po roce vrací zpět do Východočeské divize. Utkání se ze začátku pro nás nevyvíjelo příliš dobře. Tomáš Strnad musel dvouhru jedniček proti Ondřeji Palečkovi vzdát pro bolesti zad. V dalších dvou dvouhrách naši hráči Jára Voborník a Lenka Janošíková ztratili úvodní set. Podařilo se jim však vývoj utkání otočit a zvítězit 2:1 na sety. Járovi Voborníkovi nad Davidem Holubem a Lence Janošíkové nad Hanou Bezdíčkovou. Tím jsme se dostali do vedení 2:1 na zápasy. Třetí bod přidal Tomáš Bálek hladkou výhrou nad Adamem Melicharem. Čtvrtý bod získal Pepa Kozel cennou výhrou nad Janem Čapounem. Rozhodující pátý bod nakonec přidala Stela Ježková, která po velké bitvě zdolala Báru Jelínkovou. Za rozhodnutého stavu se závěrečné čtyřhry po dohodě kapitánů nehrály a naši hráči a hráčky tak mohli slavit postup do divize.

A-čko staršího žactva vyhrálo doma nad TK Ústí nad Orlicí 7:2. Ve dvouhrách zvítězili Adam Juliš, Leoš Kastner, Lukáš Kučera a Lenka Zemánková. Ve čtyřhře přidaly body děvčata Eliška Bílková s Lenkou Zemánkovou, Adam Juliš s Leošem Kastnerem a Tomáš Grof s Lukášem Kučerou.
Výhra zajistila našim starším žákům 1.místo v Pardubickém krajském přeboru a postup do nejvyšší oblastní soutěže MONETA – O putovní pohár prezidenta ČTS.

Naše baby družstvo zvítězilo ve finále Pardubického krajského přeboru v Havlíčkově Brodě 4:2. Ve dvouhrách bodovali Michal Bílek, Karolína Flešková a Šimon Ondráček, ve čtyřhře Karolína Flešková se Šimonem Ondráčkem.
Tímto naši babytenisté postupují do finálového turnaje nejlepších čtyř družstev Východočeské oblasti, kde budou hrát 28.srpna spolu s družstvy TC Dvůr Králové A, TENIS-CENTRUM DTJ HK A a TK Havlíčkův Brod.

Dorost A prohrál v nedělním finále Pardubického krajského přeboru v Žamberku se silným družstvem TO SK Žamberk A 1:5. Jediný bod získala ve dvouhře Nikol Sychrovská po výhře nad Adélou Pečenkovou. Čtyřhry se ve vedru po dohodě kapitánů nehrály.

Mladší žactvo hrálo v neděli doma o 3.místo v Pardubickém krajském přeboru proti TK Hlinsko a podařilo se jim vyhrát těsně 5:4. Ve dvouhrách zvítězili Lukáš Žďárský, Patrick Coyago a Honza Müller, ve čtyřhře Patrick Coyago s Lukášem Žďárským a Matouš Málek s Honzou Müllerem.

Záložní B a C družstva

Dospělí B vyhráli kontumačně 9:0 na SK Třebechovice pod Orebem A a skončili na 3.místě v Královehradeckém krajském přeboru. Soupeř se k utkání nedostavil.

Dospělí C prohráli doma s Energetik Chvaletice A 3:6 a skončili v Pardubické krajské soutěži – 1.třídě B na posledním 8.místě. Ve dvouhře získali dva body Natálie Eisová a David Polášek, ve čtyřhře Natálie Eisová s Terezou Bohatou.

Dorost B prohrál ve Skutči s DTK Skuteč 3:6 a umístil se na 4.místě v Pardubické krajské soutěži B.
Naši bodovali jen ve dvouhrách po vítězství Kateřiny Žďárské, Maxe Ivaškovyče a Adama Bílka.


Celková bilance

Během uplynulého víkendu naše týmy (včetně baby) skončili s bilancí 5:3 z osmi utkání. A-čka měla bilanci 4:1.

Mladší žactvo v utkání proti Hlinsku: zleva Málek, Žďárský, Košinová, Grofová, Coyago a Müller
Vítězné družstvo staršího žactva A: zleva Zemánková, Bílková, Kučera, Grof, Juliš a Kastner

Další informace