Skvělé výkony Míši Bílka na Mistrovství ČR v babytenise

Náš 9letý babytenista Michal Bílek, svěřenec trenéra Jiřího Bílka ml. startoval už podruhé za sebou na mistovství ČR v Rakovníku v kategorii babytenis.

V Rakovníku se uskutečnilo ve dnech 24.-25. září 2022 už tradičně Mistrovství ČR ve věkové kategorii babytenis (ročníky 2013 a mladší).

Nominaci od VčOTS si vybojoval Michal Bílek (TC Chrudim), který je jak halovým, tak letním přeborníkem Východočeské oblasti.

V Rakovníku hrálo 40 chlapců, kteří byli nalosováni do osmi 5člených skupin. Každá oblast mohla nominovat 4 hráče, zbylá místa byla obsazena volnými kartami ČTS a pořadatele.

Míša skončil ve své skupině H na 3. místě s bilanci dvě výhry a dvě prohry.
Ve skupinových zápasech porazil Adama Vence (LTC Humpolec) 6-3 a Damiana Dezorta (TK Precheza Přerov) 6-2. Prohrál s Matyášem Blaščíkem (TK Prostějov) 3-6 a s Ivo Šenkyříkem (I.ČLTK Praha) 3-6.
Tím postoupil do závěrečného vyřazovacího play-off A mezi nejlepší 24 hráče.

V následném play-off postoupil mezi nejlepších 16 po výhře nad Jakubem Stalčíkem (TENIS SLOVÁCKO) 6-2.
V utkání o postup do čtvrtfinále prohrál s pozdějším vítězem celého MČR, Adamem Zikmundem (TK Sparta Praha) 0-6.

Míša opakovaně dokázal, že patří mezi nejlepší hráče republiky ve své věkové kategorii a kromě hráčů z „velkoklubů“ jako TK Sparta Praha, I.ČLTK Praha a TK Prostějov, kteří už v tomto věku trénují dvoufázově, je schopen všechny ostatní porážet.

Výsledky: https://www.cztenis.cz/turnaj/916748/sezona/L22/vysledky

Gratulujeme Míšovi k vynikajícímu úspěchu a děkujeme za reprezentaci našeho klubu!

Michal Bílek na MČR v Rakovníku
Michal Bílek na MČR v Rakovníku