1.kolo soutěží družstev 2021

Uplynulý víkend 29.-30.května byla se čtyřtýdenním zpožděním kvůli covid zákazům zahájena soutěž družstev, stejně jako loni ve zkráceném rozsahu vyřazovacím způsobem o konečná umístění (tzv. Compass Draw systém) místo obvyklého formátu ve skupinách systémem každý s každým.

V 1.kole se představilo 8 našich přihlášených družstev, dorost B měl volný los.

Sobota 29.května

A-čko dospělých zvítězilo doma nad TK SB Světlá nad Sázavou 8:1. Už po dvouhrách bylo rozhodnuto, když své první zápasy v sezóně zvládli bez problémů Tomáš Bálek, Pepa Kozel, Tomáš Strnad, Jára Voborník, Lenka Janošíková a po skreči soupeřky i hostující Stela Ježková. Na cestě k postupu z přeboru do divize je v semifinále jedou ven hrát proti družstvu TK Ústí nad Orlicí A, které v dohrávce otočilo utkání proti TO SK Žamberk B ze stavu 2:4 po dvouhrách na 5:4 když zvítězilo ve všech čtyřhrách.

V souběžně hrajícím domácím utkání vyhrálo A-čko staršího žactva nad TK Letohrad 7:2. I tady bylo rozhodnuto po dvouhrách, ve kterých zvítězili Adam Juliš, Leoš Kastner, Tomáš Grof, Lukáš Kučera a Lenka Zemánková. Další 2 body přidali ve čtyřhře Adam Juliš s Leošem Kastnerem a děvčata Lenka Zemánková s Eliškou Bílkovou. V semifinále čeká na naše A-čko staršího žactva v Žamberku družstvo TO SK Žamberk A.

V odpoledním utkání vyhrálo družstvo Dospělí B těžké utkání proti TC Dvůr Králové C 6:3 a tím si zajistilo účast v přeboru i pro příští rok. Letos byli po loňském sestupu našeho A-čka zařazeni do Královehradeckého krajského přeboru. Po dvouhrách jsme vedli trochu překvapivě 4:2. Ve svém prvním utkání za dospělé vyhrál po třísetovém boji dorostenec Milan Fleško, další body přidali Jéňa Pejcha, Jirka Mansfeld a Nikča Sychrovská. Ve třech deblech nám zbývalo získat jediný bod, a to se povedlo Jéňovi Pejchovi s Kubou Tichým. V závěrečné čtyřhře vyhrály i Nikol Sychrovská a Tereza Bohatá. Na semifinále přeboru pojedou dospělí B do Hradce Králové hrát proti TK Eden A.

Starší žactvo B hrálo odpoledne doma proti TK Pernštýn 1897 Pardubice B a prohrálo 3:6. Vyhrát se povedlo jen Marii Košinové, Lukáši Žďárskému a ve čtyřhře vyhráli Tomáš Michek s Lukášem Žďárským.

Naše nejmladší družstvo baby zvítězilo doma nad TO SK Žamberk A hladce 6:0. Baby hrají zápasy družsva ve čtyřčlenné sestavě na jeden set a naši hráči Marek Číla, Michal Bílek, Karolína Flešková a Šimon Ondráček ztratili celkem v šesti utkáních jen jeden game!

Družstvo dospělí C nestačilo na mladé hráče TO TJ Tesla Pardubice a prohrálo na dvorcích Tesly hladce 0:9.

Neděle 30.června

V neděli hrála naše družstva venku u soupeřů.

Dorost A hrál v Pardubicích proti silnému družstvu TO TJ Tesla Pardubice A. Tři ze šesti našich hráčů dorostu A jsou věkem ještě starší žáci. Po dvouhrách byl stav vyrovnaný 3:3. Obě naše děvčata Nikol Sychrovská a hostující Stela Ježková dvouhru vyhrála, třetí bod přidal Adam Juliš. Po vybojovaném vítězství děvčat Ježkové a Sychrovské i ve čtyřhře v super tie-breaku nám k výhře stačilo vyhrát jednu ze dvou čtyřher chlapců. To se nakonec podařilo Milanu Fleškovi s Adamem Julišem, kteří za stavu 4:4 na zápasy a 1:1 na sety vyhráli rozhodující závěrečný super tie-break a tím naše družstvo vyhrálo 5:4. To znamená nejen udržení se v Pardubickém krajském přeboru pro příští rok ale i možnost zahrát si o finále.

Dorost B měl volný los.

Mladší žactvo hrálo v České Třebové a podařilo se jim vyhrát 6:3. Dva body jsme získali skrečí protože soupeř měl k dispozici jen 3 kluky. Další 4 body přidali ve dvouhrách Tomáš Michek, Lukáš Žďárský a Patrick Coyago, ve čtyřhře pak Tomáš Michek s Lukášem Žďárským.

Celková bilance

Během uplynulého víkendu naše týmy (včetně baby) skončili s výbornou bilancí 6:2 z osmi utkání. Prohráli jen dospělí C a starší žactvo B. Všechna A-družstva zvítězila.

Dospělí B – čtyřhra žen (naše hráčky vzadu)
Dorost A – naši dorostenci při rozhodující čtyřhře

2.kolo

Mistrovská utkání družstev pokračují 2.kolem tento víkend 5. a 6.června.
Naše družstva by měla hrát proti těmto soupeřům (ještě to není potvrzeno svazem na webu ČTS):

  • sobota 5.6. doma: dospělí C proti TK Holice nebo Sokol Rosice n.Lab.
  • sobota 5.6.venku: dospělí A proti TK Ústí n.Orl. A, dospělí B proti TK Eden HK A, starší žactvo A proti TO SK Žamberk A, starší žactvo B proti TK Jan Ševeček Pardubice, baby proti TK Hlinsko
  • neděle 6.6. doma: dorost A proti TK Česká Třebová, dorost B proti TK Pernštýn 1897 Pardubice B
  • neděle 6.6. venku: mladší žactvo proti LTC Pardubice A

Další informace