Srpnové turnaje dorostu a dospělých v Chrudimi

Dva týdny po sobě jsme na našich dvorcích v Chrudimi pořádali turnaje třídy „C“, nejdříve dorost a pak i dospělí.

Dorost (15-17.srpna)

Turnaj dorostenců a dorostenek měl na třídu „C“ velmi pěknou účast, přihlásilo se 30 hráčů a 19 hráček. Našim se příliš nedařilo. Ze třech kluků, z toho 2 jsou ještě starší žáci (Adam Juliš, Leoš Kastner a David Polášek) se nikomu nepovedlo přejít přes 1.kolo dvouhry.

Ze čtyř děvčat (Nikol Sychrovská, Natálie Eisová, Kateřina Žďárská, Natálie Sůrová) se podařilo postoupit jen Nikol Sychrovské, která po výhře nad Veronikou Pávkovou (TK Spartak Jihlava) 6-3, 6-2 prohrála ve čtvrtfinále ve třech setech s Kateřinou Blaščíkovou (LTC Pardubice) 2-6, 6-4, 2-6.
Dvouhru dorostenek vyhrála Natálie Davidová (LTC Pardubice) po finálové výhře nad Terezií Drášilovou (TENIS-CENTRUM DTJ HK) 6-3, 6-1.

Ve čtyřhře hrála Nikol Sychrovská s Kateřinou Blaščíkovou a postoupili spolu do finále. Na cestě vyřadily Natálii Eisovou a Natálii Sůrovou 6-1, 6-1, v semifinále vyhrály nad Dominikou Růtovou a Anetou Balounovou (obě TENIS-CENTRUM DTJ HK) 6-1, 1-6, 12/10. Ve finále prohráli s Natálií Davidou a Terezií Drášilovou 0-6, 5-7.

Dvouhru dorostenců vyhrál Luboš Laštovička (TK Spartak Jihlava) který ve finále zvítězil nad Šimonem Šmejkalem (TO TJ Tesla Pardubice) 6-2, 6-1. Soutěž čtyřhry vyhráli Luboš Laštovička a Ondřej Záplata (TC Nové Město n. Metují).

Kompletní výsledky: https://courthive.com/t/CZE316110

Zleva: finalistky 2hry Terezie Drášilová a Natálie Davidová
Zleva: finalisté 2hry Šimon Šmejkal a Luboš Laštovička
Zleva: finalistky 4hry Terezie Drášilová, Natálie Davidová, Kateřina Blaščíková a Nikol Sychrovská
Zleva: finalisté čtyřhry Šimon Šmejkal, Šimon Novotný, Luboš Laštovička a Ondřej Záplata

Dospělí (22-24.srpna)

I turnaj dospělých o týden později měl výbornou účast. Přihlásilo se 27 mužů a 23 žen.

Z našich startovali jen Jiří Urbánek, Michal Kratochvíl a starší žák Milan Fleško.

Dvouhru mužů vyhrál Adam Nápravník (TC Dvůr Králové) který ve finále porazil Ondřeje Palečka (TK Pernštýn 1897 Pardubice) 6-1, 7-5. Čtyřhru mužů vyhráli Adam Nápravník s Mikulášem Holubem (oba TC Dvůr Králové).

Dvouhru žen vyhrála Natálie Novotná (TENIS-CENTRUM DTJ HK) hrající univerzitní tenis v USA za tým NCAA 1.divize Virginia Tech. Ve finále zvítězila nad Vivien Charvátovou (TC Brno) 6-4, 6-2.
Čtyřhru žen vyhrály Nikola Ondráčková (TO TJ Svitavy) s Adélou Kroisovou (TK Eden).

Kompletní výsledky: https://courthive.com/t/CZE116122

Zleva: Adam Nápravník a Ondřej Paleček
Zleva: finalistky 2hry žen Natálie Novotná a Vivien Charvátová