Elita mladších žáků v Chrudimi

Minulý týden ve dnech 21.-23.září jsme na našich dvorcích hostili celostátní turnaj mladších žáků třídy B. Zúčastnili se ho celkem 54 hráči z celé republiky z klubů jako TK Sparta Praha, TK Prostějov, I.ČLTK Praha, ŽLTC Brno a další. A také 4 mladší žáci TC Chrudim.

Z našich hráčů se nejvíce dařilo Adamu Julišovi. Po dvou sobotních výhrách nad Martinem Viragem (I.ČLTPK Čerčany) a nad Tomášem Kvapilem (TK Frýdlant v Čechách) prohrál v nedělním osmifinále s Lukasem Fojtů (I.ČLTK Praha) 3-6, 3-6.

Leoš Kastner vyhrál v 1.kole nad Sebastianem Salivarem (TK Česká Třebová) ale ve 2.kole nestačil na Marka Čecha (TK Prostějov) 0-6, 2-6.

Tomáš Grof prohrál v 1.kole dvouhry s Rayenem Zeraiem (TC Brno) a Lukáš Kučera s Tomášem Zítou (TK Benátky nad Jizerou).

Ve čtyřhře postoupili Adam Juliš s Leošem Kastnerem do čtvrtfinále po výhře nad párem Matěj Roubal (TK Konstruktiva) a Oskar Sirotek (TC Eso Praha) ale tam prohráli s dvojicí Štěpán Žiška (ŽLTC Brno) a David Macháček (TC BORS CLUB-STK Břeclav) 2-6, 3-6. 

Tomáš Grof spolu s Tomášem Vedralem (Tenis Klánovice) porazili dvojici Mikuláš Košvanec (TCD Donovalská) a Martin Virag (I.ČLTPK Čerčany) a ve 2.kole prohráli s pozdějšími finalisty Markem Čechem a Josefem Svobodou (oba TK Prostějov).

Titul ve dvouhře získal nejvýše nasazený hráč Kryštof Komínek (TK Sparta Praha, BH 35) po výhře nad Štěpánem Žiškou (ŽLTC Brno, BH 30) 6-3, 6-0.

Ve čtyřhře zvítězili ve finále Štěpán Žiška (ŽLTC Brno) a David Macháček (TC BORS CLUB-STK Břeclav) nad Markem Čechem a Josefem Svobodou (oba TK Prostějov) 6-3, 6-2.

Kompletní výsledky: https://courthive.com/t/CZE716337?

Fotogalerie: TC Chrudim B9 Cup – mladší žáci 9/2019

Zleva: vítěz Kryštof Komínek a poražený finalista Štěpán Žiška

Zleva: poražení finalisté Josef Svoboda a Marek Čech, vpravo: vítězové čtyřhry David Macháček a Štěpán Žiška