4.kolo soutěží družstev

Během víkendu 25.-26.května pokračovaly soutěže družstev už 4.kolem.   

Sobota:

A-tým dospělých ve Východočeské divizi poprvé prohrál, a to doma se silným a dosud rovněž neporaženým družstvem TC Dvůr Králové A 2:7.  Tentokrát bodovali jen Tomáš Strnad a ve čtyřhře Alžběta Nováková s Ráchel Heřmanovou. Tři utkání jsme prohráli až v třísetových bitvách, všechny čtyřhry byly velmi vyrovnané.

Družstvo staršího žactva A zvítězilo už počtvrté za sebou. Na domácích dvorcích smetli hladce 9:0 tým TK Letohrad. Na výhře se podíleli Milan Fleško, Adam Juliš, Leoš Kastner, Tomáš Grof, Káťa a Eliška Bílkovi.

Babytenisté hráli doma s TO TJ Svitavy 3:3 ale o výhře pak podle pravidel rozhodl poměr gamů který měli naši hráči o 4 gamy horší. Bodovali Lukáš Žďárský a Patrick Coyago jak ve dvouhře tak i ve čtyřhře.

B-družstvo dospělých vyhrálo jednoznačně v Havlíčkově Brodě nad TJ Jiskra Havlíčkův Brod B 8:1 a je tabulce stále bez prohry.

B-družstvo staršího žactva prohrálo v Poličce se Spartakem Polička 2:7.

 icon-arrow-circle-down 

Neděle:

Nedělní utkání se po třech neúspěšných víkendech našim A-týmům velmi vydařila. 

Dorost A hrál důležité utkání o záchranu v Chocni a podařilo se mu ve velmi těsném a napínavém utkání vybojovat první výhru v sezóně 5:4. Na vítězství se podíleli všichni nominovaní hráči ať už bodem z dvouhry nebo ze čtyřhry. Po dvouhrách jsme prohrávali už 2:4 když bodovali jen Stela Ježková a Milan Fleško. K výhře jsme tedy potřebovali vyhrát všechny čtyřhry a to se nakonec podařilo! Na 3:4 nejprve snížila vítěznou čtyřhrou děvčata Nikol Sychrovská a Stela Ježková, na 4:4 vyrovnali Honza Bednář s Tomášem Pirnerem. V rozhodující čtyřhře nastoupili proti 1.dvojici soupeře Adam Pullmann a Milan Fleško. Po prvním prohraném setu 2:6 se jim podařilo utkání v bouřlivé atmosféře otočit a zvítězit v dalších dvou setech 6:3, 6:4 když v rozhodujícím 3.setu už prohrávali 1:3. Tato výhra výrazně oživila naději na záchranu družstva dorostu v Pardubickém krajském přeboru.

Mladší žactvo A hrálo doma s dosud neporaženým spojeným družstvem TK Česká Třebová-TO TJ Svitavy A a zvítězilo překvapivě 5:4. Jde o první výhru v nejvyšší Oblastní soutěži ke které nám pomohla skreč 1.hráče soupeře Daniela Drápely který vzdal duel prvních hráčů Adamu Julišovi ve 2.setu a pak odstoupil i ze čtyřhry. Po dvouhrách byl stav 3:3 když zvítězili Adam Juliš skrečí, Viktorie Kárychová a překvapivě i Tomáš Grof nad B.Schleissem (BH 20). Po soupeřově skreči první čtyřhry chlapců o celkové výhře nakonec rozhodla ve čtyřhře děvčata Viktorie Kárychová a Eliška Bílková. 

 icon-arrow-circle-down 

Celková bilance

Během minulého víkendu naše A-týmy (včetně baby) skončili s bilancí 3:2 zatímco B-týmy měly bilanci 1:2 (mladší žactvo B mělo volno). Z celkových 8 utkání je bilance 4 výhry a 4 prohry. Detailní výsledky hráčů

 icon-arrow-circle-down 

Následující utkání 

Tento týden je přestávka v soutěžích družstev protože se hrají Oblastní přebory dospělých a staršího žactva. V Chrudimi pořádáme ve dnech 1.-3.června 2019 pod záštitou VčOTS Oblastní východočeský přebor starších žákyň.

Mistrovská utkání družstev pokračují příští týden 8.-9.června 5.kolem:

  • v sobotu 8.6. hrají dospělí A venku proti TK Česká Třebová A, dospělí B doma proti TK Ledeč N.Sázavou. Starší žactvo A hraje rovněž venku proti TK Česká Třebová A, starší žactvo B hostí v posledním utkání LTC Pardubice B
  • v neděli 9.6. jede dorost A do Havlíčkova Brodu, mladší žactvo A hraje venku proti Lokomotiva Trutnov A a mladší žactvo B hostí doma TK Holice