Letní pohár staršího žactva v Chrudimi

Ve dnech 15.-17.července 2017 jsme na našich dvorcích pořádali turnaj jednotlivců TC Chrudim Summer Cup (Letní pohár) v kategorii starších žáků a žákyň. Turnaje se zůčastnilo celkem 27 chlapců ( z toho 7 našich hráčů – Petr Juliš, Max Kadlc, Adam Juliš, Jáchym Pirner, Milan Fleško, Filip Vašek a Leoš Kastner) a 12 děvčat (z toho 4 domácí hráčky – Nikol Sychrovská, Sarah Mašíková, Natálie Sůrová a Natálie Eisová).

Ve dvouhře dívek postoupila z našich hráček do čtvrtfinále Sarah Mašíková kde prohrála s Markétou Škuligovou (TK Pernštýn 1897 Pardubice). Nikol Sychrovská prohrála rovněž ve čtvrtfinále po vyrovnaném souboji s pozdější vítězkou Stelou Ježkovou (TK Hlinsko) až v tie-breaku 3. setu. Stela Ježková pak ve finále dvouhry dívek vyhrála nad Markétou Škuligovou.

Z chlapců postoupil nejdál Petr Juliš, který prohrál taky ve čtvrtfinále s finalistou turnaje Pavlem Doudou (Severočeská tenisová Most). Ve finále v utkání výborné úrovně vyhrál 1.nasazený Dominik Meixner (TK Choceň) nad Pavlem Doudou ve 3 setech.

Čtyřhru chlapců vyhráli Pavel Douda (Severočeská tenisová Most) a Jonáš Kučera (LTK Liberec) ve finále nad dvojicí Dominik Meixner (TK Choceň) a Jan Šrajer (TK Česká Třebová). Z našich hráčů se ve čtyřhře dařilo Maxovi Kadlcovi, který s Adam Pullmannem (TK Hlinsko) postoupil do čvrtfinále .

Ve čtyřhře dívek nám udělala velkou radost Nikol Sychrovská, když s Markétou Škuligovou (TK Pernštýn 1897 Pardubice) vyhrály celý turnaj ve čtyřhře. V semifinále vyhrály nad dvojicí Stela Ježková (TK Hlinsko) a Kristýna Sedláková (Slovan Moravská Třebová) a ve finále vyhrály jednoznačně nad dvojicí Eliška Grünová (HTK Třebíč) a Jessica Adamcová (TJ Jiskra Havlíčkův Brod) 6:2, 6:1.

První hrací den se turnaj hrál spolu s turnajem baby tenistů a poslední zápas dne skončil až v 20:20 hod. Kromě sobotního deště, který trval asi 1 hod. a 15 minut počasí tenistům přálo.

Vítězka dvouhry Stela Ježková (vlevo) a finalistka Markéta Škuligová (vpravo).

Finalisté čtyřhry chlapců. Vlevo v zeleném vítězové Pavel Douda a Jonáš Kučera. Vpravo poražení finalisté Dominik Meixner a Jan Šrajer.

Finalistky čtyřhry dívek. Vlevo poražené Jessica Adamcová a Eliška Grünová. Vpravo vítězky čtyřhry Markéta Škuligová a Nikola Sychrovská.

Vítěz dvouhry chlapců Dominik Meixner (vlevo) a poražený finalista Pavel Douda (vpravo).